Ga naar hoofdinhoud

Igus glijfolie voor lineaire systemen

De nieuwe glijfolie van Igus uit Iglidur A160 is goedgekeurd voor contact met levensmiddelen (foto: Igus).

Lineaire geleidingssystemen van Igus waarborgen een nauwkeurige en snelle afstelling van machines in de levensmiddelen- en drankenindustrie. Door geïntegreerde, onderhoudsvrije en slijtvaste glijfolie die wordt gebruikte in de sleden kunnen de lineaire geleidingen glijden zonder smeermiddel. Nu is er ook een folie die voldoet aan de FDA-eisen.

Igus heeft nu een FDA- en EU-conforme glijfolie van de high-performance kunststof Iglidur A160, dat met name geschikt is voor de hygiëne-eisen van de voedingsmiddelenindustrie. Het materiaal wordt vooral gekenmerkt door zijn lange levensduur op FDA- en EU-conforme roestvast stalen assen en in natte omgevingen.

Glijfolie

De smeermiddelvrije geleidingssystemen van het merk uit Keulen worden al gebruikt in talloze toepassingen in de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. Ze leveren goede prestaties in onder meer vulsystemen of in de flesverwerkende industrie. Glijfolies gemaakt van high-performance kunststoffen waarborgen een soepele en schone afstelling.

Vooral voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie kunnen gebruikers nu vertrouwen op hygiënische lineaire geleidingen. Igus introduceert nieuwe smeermiddelvrije lineaire glijlagers uit Iglidur A160. Dit blauwe materiaal voldoet aan de FDA en EU regelgeving 10/2011 EC en is daarom geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Iglidur A160 heeft een lange en online calculeerbare levensduur op roestvast stalen assen, zelfs in natte gebieden. De high-performance kunststof wordt ook gekenmerkt door haar hoge mediabestendigheid. Een ander voordeel is dat de glijfolie niet vatbaar is voor verontreiniging dankzij de geïntegreerde vuilafvoerkanalen en gemakkelijk is te reinigen en te vervangen. De nieuwe lineaire lagercomponent is leverbaar in acht afmetingen voor alle Drylin W behuizingslagers en sleden, en voor alle Drylin R ronde geleidingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven