Middels een exclusieve distributiesamenwerking met Red Pitaya biedt RS Component een test- en meetplatform dat gebaseerd is op het besturingssysteem GNU/Linux. Het platform is op verschillende manieren te programmeren met diverse software-interfaces, zoals HDL, C/C++ en scripttalen.
De functionaliteiten van Red Pitaya zijn ook toegankelijk via een HTML-webinterface, die geschikt is voor vrijwel alle browsers op smartphones, tablets en pc’s.
Aanpassingen test- en meetplatform
Sinds RS Components eerder dit jaar Red Pitaya beschikbaar heeft gemaakt via het wereldwijde distributienetwerk, is een aantal kleine aanpassingen gedaan om de gebruiksvriendelijkheid van het single-boardsysteem te vergroten.
De eerste verbetering bestaat uit eenvoudigere verbindingsmogelijkheden via een draadloos toegangspunt. Hierdoor kan het test- en meetplatform ook als router fungeren, zodat gebruikers via het nieuwe draadloze toegangspunt Red Pitaya-toepassingen kunnen uitvoeren wanneer ze zijn verbonden met het internet.
Open bibliotheek test- en meetplatform
Verder biedt het systeem toegang tot een online-verzamelplaats van open-source test- en meettoepassingen. Deze open bibliotheek bevat in totaal meer dan 3.000 leden die een belangrijke rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van nieuwe toepassingen.
Een voorbeeld is een gekalibreerde golfvormgenerator met twee kanalen, waarin een signaalvisualisatiesysteem voor het tijddomein met twee kanalen is geïntegreerd. Deze generator is ontwikkeld door elektronica- en programmeerenthousiasteling Dash Pi.
Aanvullingen
Als aanvulling op de bestaande Red Pitaya-toepassingen (een signaalgenerator, een spectrumanalyzer, een oscilloscoop en een PID-controller) hebben studenten van de Universiteit van Ljubljana in Slovenië twee nieuwe toepassingen toegevoegd: een LCR-meter en een Bode-analyzer (een frequentieresponsanalyzer).
Het belangrijkste algoritme voor metingen en berekeningen bij nieuwe toepassingen en instrumenten is ontwikkeld in de software MATLAB en vervolgens omgezet in de taal C, waarmee het is te implementeren in programma’s op Red Pitaya. Tot slot is er voor gebruikers een webinterface ontwikkeld.