Ga naar hoofdinhoud

SIGMATEK: nauwkeurige aandrijfregeling met absolute encoder

De motion DIN-railmodules DC 064 en DC 104 uit de S-DIAS-serie van SIGMATEK overtuigen door hun hoge prestaties en de mogelijkheid om absolute encoders aan te sluiten.

De krachtige servo drive modules DC 064 en DC 104 met universele encoder breiden de motion line van de S-DIAS-serie van SIGMATEK uit. Positioneringstaken kunnen zo zeer nauwkeurig en snel worden uitgevoerd.

Met 10 A continue of 20 A piekstroom bij 48 V bereikt de DC 104 dubbel module variant een vermogen tot 480 W. En dat binnen een breedte van slechts 25 mm zonder extra ventilator. De single disk module DC 064 is de juiste keuze voor toepassingen met maximaal 6 A continu en 12 A piekstroom bij 48 V DC.

Nauwkeurige positie feedback

Er is een universele encoder interface beschikbaar voor nauwkeurige positie feedback, die ook de aansluiting van absolute encoders mogelijk maakt (SSI, EnDAT2.2, BiSS-C P2P, Sanyo Denki, Tamagawa, incrementele encoder met/zonder Hall-encoder). De geïntegreerde ingang van de motortemperatuursensor zorgt ervoor dat de maximale drempelwaarde niet wordt overschreden – anders wordt de eindtrap uitgeschakeld.

lange afstandsencoder

TIP, deze artikelen vind je wellicht ook interessant:


Externe remweerstand

Een +24 V DC-uitgang maakt een eenvoudige bediening van een houdrem mogelijk. Het is ook mogelijk om een externe remweerstand aan te sluiten, wat zorgt voor extra flexibiliteit. De tweekanaals activeringsinterface (+24 V/3,2 mA/0,5 ms) kan worden gebruikt om de Safe Torque Off (STO)-veiligheidsfunctie te activeren, die voldoet aan SIL 3, Cat. 4, PL e volgens EN 13849-1/2.

Over SIGMATEK en Sigmacontrol

SIGMATEK ontwikkelt en produceert hardware zoals besturingssystemen, PLC’s, Motion Controllers, Servo-systemen, Visualiseringunits en Industriële PC’s. Ook de bijbehorende Software zoals programmering- en servicetools komen van de R&D afdeling van het bedrijf. SIGMATEK-producten worden in Nederland op de markt gebracht door SigmaControl. Dit bedrijf uit Barendracht beschikt over jarenlange ervaring in industriële besturingstechniek en levert naast SIGMATEK gespecialiseerde kennis en producten van vooraanstaande leveranciers als COPA-DATA, KONTRON en KOLLMORGEN. De uitgebreide kennis van zaken op met name motion control gerelateerde oplossingen en de klantgerichte aanpak leiden tot de kostenbesparende oplossingen die bijdragen aan succes.

Meer over SIGMATEK en Sigmacontrol.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven